Tuesday, December 28, 2010

Perasan..

Ni nak citer pasal org perasan....

situasi 1: Sedang ku berjalan2 di soping complex...tetibe terpandang sorang mamat bersama aweknya....Macam pernah ku lihat..tapi di mana ya? so, ku pndg wat kali ke -2, nak mengesahkan...stended la kan.sekali awek die sudah sound la...ni pehal pandang2 ni? nak mengorat darlingI ke? waaaa...gitu....ni pehal lak minah ni.....mcm la darling ko tu ensem sgt...

situasi 2: bas stand...alamak, ari ni lupa pakai jam la plak, zaman ni lum pakai hp...cemana nak tau waktu ni...aduh la...nak tny org sebelah, takde yg sesuai utk di tanye ni..ada kapel je tgh merendek...adeh la....nk tny ke tak nak....tapi takut lambat dah ni....then dengan selamba katak nye tanye brader yg lepak ngan awek tu, bang, jam kul berapa? tgk die sengih2...la, pekene mamat ni? tanye jam pun salah ke? dah la aku nk tau sgt waktu ni...sekali dia sound..."dik, tu cara mengorat pesen lama la...cube la tukar cara baru....lagipun nampak kan abg dah ada awek?...perghhh...jawapan yg mmg perasan nak mampus...

situasi 3: lokasi kat rumah kuarters guru2....nak masuk kuar kene melalui jaga....time ni aku dah kawen, so, nak kuar dari area situ kene sain buku kat pondok jaga. Time nak kuar kete, anak kat pangku tak nak bangun..aku pun sound anak aku tu..adik tepila.Isk....Nak kuar pun susah!!!
pahtu kakak guard tu bebel, dlm hati aku...apsal lak kakak ni, meroyan ke apa...bebel pasal kene keja, dah keja dia, apa nak wat...bukan paksa tapi peraturan...
Aku pun tanya kat akak sorg lagi tu, naper akak tu bebel2 sorang2..dia kata...die bebel kat awak la kata nak kuar pun susah...dah mmg kat sini kene tulis nama...die terasa la tu keja die susah nak nak lagi dah peraturan...Uiks...terkdu aku jap...pahtu aku jawap"ooiii kakak, saya cakap ngan anak saya la tadi, sbb die halang saya nk kuar keta.....bukan kompelin akak suh tulis nama nak kuar dari sini...skali die sengih2,,sori la dik...akak perasan tadi....

Korang ada lalui situasi2 camni...meh la kongsi...hehehe

Monday, December 27, 2010

Sengal.....

Ok, ni citer kat tmpt keje ah...kitorang tgh carik stap baru...ye la nak meramaikan org..hehe.
Dah sah2 kat dalam jobstreet tu kriteria kami nak fomfuan....tapi ramai lelaki jugak yg mintak...tak kisah la kan, deme nak mencube...eheh....ensem2 gak yg mintak tuh..hehe.
Kami nak fomfuan bukan pe, sbb kami semua fomfuan..kang ada satu lelaki, semua tak bleh wat keje lak...hahaha...

Bila dah rebiu banyak resume..sampai dah nak muntah tgk resume...wah macam2 aku jumpa beb...menarik pun ada, nak gelak guling2 pun ada....yg bg kertas sekeping pun ada...

tapi ada a few resume yg menarik perhatian aku.hehe...Bukak satu resume ni...perghh...kuali (qualification) die mmg best...kira menepati citarasa me and my boss la...skali gaji die mintak...tak hengat punya tinggi...lebih dari my boss....adehla...non negotiable lak tu...huhu....ni kalo kerja mesti susah aku nanti ni...rejek...

hmmm....go to another interesting resume...fomfuan, umuq 33, masih bujang.kuali tak dak langsung....totally jauh dari yg kami mintak...tapikan part reference dia yg aku tak tahan tu....Datuk XXXXX...relationship : Friend.....wahhh.....kawan datuk mana nih...haha..tapi sory la beb, kawan datuk ka, sepupu datuk ka,kalau kuali tak cukup cantik pun aku rejek....heheh...best part merejek nih....;P, dah aku dapat mandat wat mende nih...heheh...

And another one....teng teng teng...

Ada sorang kendidet ni, hantar resume by hand...siap letak bawah pintu..fine la kan...
wa tak kesah beb..jgn antor main lempar je...sah sah aku rejek..haha
Tapi lepas die hantar tu tak sampai stgh jam dah tanyer....ok fine...aku jawap la tak bukak lagi envelope....then 5 minit call lagi, tanya dah bukak ka dah rebiu ka? aku cakap blum lagi. keje lain banyak..time ni hangin sudah menampakkan kesannya, lagi 15 minit dia call lagi...kepala aku dah start berasap.tapi masih boleh kawal asap itu....aku jawap, sabar yer dik, akak tgh banyak keja ni, nanti akak rebiu jawapku dgn penuh berhemah...cewah...ala2 pompuan melayu terakhir gitu....pahtu dlm stgh jam sms,tanye cemana permohonan saya kak? WEI, SAPA BG NO HENPON AKU KAT BUDAK NI?????????????

Wei...ni da lebey...dah la tak sempat nak rebiu permohonan yg maha banyak neh...die asik2 tanye lak...dari mula2 nak di pertimbangkan (sbb die fomfuan kan) terus aku rimas, lemas...etc..end akui REJEK jugak sebelum sempat aku baca resume dia..heheheheh ....

moral of the story: Kalau kuali ok tapi nak tak nak kene amik kira perasaan tukang rebiu resume...eceh...




Its All just about me....

27 December 2010

Just tinggal few days sebelum 2010 berlalu. Banyak kenangan pahit manis dlm tahun ni...Lagi seminggu school session will start...so, my rutin gonna change back to normal. Hurmmm....my twin gonna be in standard 2 in this coming year...

Cepat tul masa berlalu...dari lahir tak cukup bulan, skrg dah besar...time is flying not running...

Masa cuti skolah, banyak di habiskan dengan air...water world and air terjun sana sini....every weekend mesti pegi air terjun...stended la budak2 suka air....tapi asik nak pegi water world je rabak poket cik wan nanti....haha...

Anak pompuan sorang, dh nak masuk 4 thn, sebuk gak nak skolah..nanti dulu dik...adik kene dok ghumah teman tok mama ek...nanti dah masuk 5 thn baru ibu masukkan skolah......

Tapi anak dah masuk darjah 2, tak macam anak mola2 nak masuk skolah dulu...eksaited giler2..haha...rasanya semua parent camtu kut ek...

Tapi bila dah nak masuk darjah dua, kurang sket dah perasaan camtu..hehe...ingat lagi zaman kita nak masuk darjah satu dulu...mlm pertama nak boarding school, tak tido malam...kejap2 tanye mama"mama dah subuh ke, nak g skolah, takut lambat" Mama jawab belum baru kul 2 pagi....kejap ag tanye lagi....sampai naik fed up org tue tu...lama2 kul 5 pagi"ha ..bangun...g mandi, tak sabar2..kita nak tido tak boleh...

Wah.....punya la semangat nak pg skolah, kul 5 pagi dah mandi...hahaha...!!!
Akibatnya kul 6.45 aku dah ada kat skolah...terkjut jaga tu...awalnya anak sampai, ayah pun jawap la" ha ah, tak sabar2, kita ni dipaksanya hantar awal2....apa nak wat anak pompuan sorang..ikut je la kan.....

Lain dngan kiter....anak skali masuk skolah dua ...so, semua keperluan double....org 4 pasang. Kita sedia 8 pasang...huhu...apa nak wat, anak ku kembar....

"Rajin2 la belajar anak2 ibu yer"